Måndag

                                                                    120423

 

 

 

Ny vecka med nya möjligheter.

 

Så har vi nu påbörjat den andra veckan av tre här i Kalifornien. Simon och Elina fortsätter på Davis medan Rickard flyttar över till Twin Peaks Autoservice. Han har haft lite för lite att göra under dagarna på Don´s så han brinner av iver att få jobba på riktigt, så han ser fram emot det nya jobbet.

692s Man riktigt ser hur det spritter i Rickard inför mekjobbet.

 

Mycket av den första dagen gick åt till att grabbarna på verkstaden ville lära känna Rickard  innan dom vågade släppa honom lös på riktigt. Han fick dock några ”riktiga” mekuppgifter innan dagen var slut. Med ett löfte om fler uppgifter inför morgondagen så såg han riktigt nöjd ut.
 690s Ett par elever på bushumör

 

Jobben rullar på hos Davis så Simon och Elina behöver aldrig bli arbetslösa, men det finns ju alltid tid för lite bus både för våra elever och för personalen i övrigt.

696s Simon har fått i uppdrag att byta motorkuddar på en Acura.

 

Acura är en variant av Honda. Andra bilmärken som finns här under namn som vi inte är vana vid är bland annat Nissan som på vissa modeller heter Infinity
 698s Elina spacklar på Zacks motorhuv.

 

Här har Elina fått en riktig utmaning, för det duger inte med minsta knöl eller grop när man håller på med dessa veteranbilar. Resultatet måste vara helt perfekt, vilket det dessutom är på god väg att bli.702s Steve, lackeraren, i högsta hugg.

 

Här håller Steve på att förbereda en färgspruta inför några små, men inte desto mindre viktiga uppgifter. Han håller på att göra olika färgprover till sin testkarta. Men ser ni vad han gör för fel, har han inte en cigarett i näven samtidigt som han jobbar i tinnerbaljan. Aja baja Steve.

706s Jose bjuder på Burritos till förmiddagsfika

 

När det så var dags för tiofika så bjöd Jose på Burritos vilka hans fru hade gjort. Dom var jättegoda och kommer inte att glömmas på lång tid.

 

Efter fikat så följde jag och Maths med Joe på en inköpsresa. Bland annat så var vi på ett par bilskrotar, så kallade Pick a Part, där man kunde lösa inträde för två dollar, och sedan gå in och leta dom delar man själv behöver. Det var en hel del att uträtta så det tog nästan hela eftermiddagen. När vi var på väg hemåt så började dimman på att lägga ett vått omslag om bergen. Sikten var delvis mycket dålig.
 735s Så här såg det ut när vi kommit upp genom molnen.

 

Som avslutning på dagen så bjöd Dave mig och Maths på lite grillat, eller lite och lite. Det var en rejäl bit kött som lastades upp på våra tallrikar. Kan bara inte undanhålla er bilden av min tallrik. Inte nog med att det såg gott ut, det var jättegott också.740s Den här bilden tillägnar jag dig Tomas

 

Skämt åsido. Efter maten var så ytterligare en dag till ända och vi återvände till båthuset för en stunds bloggande innan sängdags.

 

Tack för idag

 

Lennart


Kommentarer
Postat av: Camilla Hammarling

Häftig bild på dimman

2012-04-25 @ 18:04:01
Postat av: Tack

Mums!

2012-04-30 @ 01:58:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0