Maths berättar om avresedagen


                                                                            120413


Avresedagen !


Fredag morron, dags att plocka ihop det sista och åka iväg till Moltas International airport på Frösön. Alla andra medresenärer är redan på plats och vi checkar in vårt bagage. Efter en del tårdrypande farväl så intog vi SK037 för vidare färd mot Stockholm/Arlanda där vi direkt letade oss fram till Gate 7 för vidare färd mot München.
I München hade vi ca 1.5 timme tillgodo innan vi skulle äntra LH452 för vidare färd mot Los Angeles. Väl ombord på den Airbus 340 som vi skulle tillbringa 12 timmar i så kunde vi konstatera att det inte var de mest rymliga platserna vi fått.

Det knorrades en hel del av mina medresenären angående den långa restiden och ännu mer klagan kom när det gick upp för dom att när vi väl landat så återstod en bilresa på minst två timmar innan vi kommit fram till Lake Arrowhead där vi enligt planerna ska möta upp jänkarna.

Efter en tröttsam flygresa med filmtittning blandat med korta insomningar så landade vi i Los Angeles omkring 19.00, LA-tid. 12 grader och kallblåst var vad som mötte oss när vi tagit oss igenom tull och immigration för att därefter leta reda på anslutningsbussen till Alamo biluthyrning.
Där kunde vi konstatera att vi fått en Tahoe som endast var tvåhjulsdriven vilket inte var vad vi beställt. Efter lite stök fick vi en Suburban i stället till en extra kostnad av endast $65 EXTRA per dag ! Hyrbilen blev alltså 1365 amerikanska dollares dyrare än väntat ! Alltså runt 10000:- i svenska…..

Ok, in i storchevan och ut på 105an för vidare irrfärden upp mot bergen. Vi hade alltså 12 grader vid LAX (Los Angeles International Airport) men ju högre upp vi tog oss ju kallare blev det. Jag hade pratat med en polare i LA tidigare i veckan och han informerade om att det var risk för snö där upp på fredagen och jag tänkte väl att några flingor snö gör väl inget ! Hm, när vi började närma oss avfarten mot Lake arrowhead så hade temperaturen börjat närma sej noll och efter en stund så kom dimman och snöslasket, inte direkt vad man tänkt sej. Nu ringde vi Dave och informerade honom att vi var på väg och då berättar han att vägen är avstängd och om vi ska ta oss vidare därifrån så måste vi sätta kedjor på bilen ! Efter en stund kommer vi fram till avspärrningarna där en massa ”chaininstallers” står och hjälper folk som måste montera sina kedjor. Vi parkerar på sidan om och inväntar Dave och Kristi som ska komma ner med kedjor till oss och efter lite mer än en timmer dyker dom upp. Dave berättar att det kommit nästan 50 centimeter snö sen klockan tre samma dag !

Vi slänger in kedjorna i bilen och Kristi tar över rodret i Chevan för hon känner till kedjekillarna och vet vad som är lämpligt att säja till dom och eftersom vi nu åkte fyrhjulsdrivet så räckte det med att kedjorna låg i bilen.
Nu är dimman så tjock så man knappt skulle se handen framför oss om vi klev ur bilen men som tur är så har vi Dave före oss i sin monsterfordpickis och kan ta sikte på hans baklysen. När vi kommer högre upp så avtar dimman i motsats till snön som bara öser ner men vi tar oss fram till Rim Forrest där vi stannar på en mack
Så här såg det ut vid Valeros, macken alltså.Dave skottar flaket

Nu var det ju meningen att vi skulle träffa vår utbyteselever och deras föräldrar men eftersom det blivit så sent så lastar vi över elevernas bagage till Daves truck (ja först var han ju tvungen att skotta några kubik snö från flaket) och Dave skjutsar ut eleverna till respektive familj. Jag och Lennart åker därefter ner till ”the little boathouse” och installerar oss. Eftersom klockan nu blivit 01.00AM och det är becksvart ute så ser jag inte så mycket av båthuset vi ska bo i men väl inne kan konstateras att det är ett av de fränaste hus jag varit i på länge. Kokade en kopp te och satte på tv´n och eftersom det var nån bil och hojbyggarserie med Jesse James så blev klockan närmar halv 3 innan den kalla sängen intogs. Gonatt !

Maths


Kommentarer
Postat av: Tommy

Jahapp, ser ut som vanligt hör jag! Lugn, om en vecka är det nog tjugo i skuggan igen! =) Ha så gött i "Båthuset"

2012-04-15 @ 00:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0