Mopar

                                                          120421

 

 

 

Moparträff – Woodley Park

 

Det är nu lördag och vi hade sovmorgon till klockan sju. Efter en snabb dusch och en enkel frukost, två rostade och en kopp te, så bar det iväg. Första anhalten var Rickard och Cody, vilka ville följa med oss till Woodley Park och en Moparträff. Vi hämtade ungdomarna strax efter åtta på morgonen och begav oss ner för berget för en nästan två timmar lång bilresa fram till Woodley Park. Det som var på schemat var både swapmeet, (loppmarknad), och bilutställning. När vi äntligen kom fram så insåg vi att vi var ganska sena dit. Det fanns nästan inte en parkering att uppbåda, men det är tydligen så det är på dom här breddgraderna. Dom börjar jättetidigt för att sluta mitt på dagen innan det blir för varmt.534s Bäst att börja med lite solskydd

 

Det var inte utan anledning som Cody och Rickard smetade på sig solskydd. Dels hade dom förra helgens aktiviteter på Pomona i stekande sol och påföljande solsveda i färskt minne. Sen så kan vi väl påpeka att det idag var dryga 30 grader i skuggan.537s Redan på parkeringen vimlar det av Moparbilar av alla de slag och skick.

 

När vi kommer in på området möts vi av ett stort antal försäljare av diverse varor. Allt är dock till Moparbilar. För er som inte vet så är Moparbilar, Dodge, Chrysler, Jeep, Plymoth och Desoto. Några finns inte i produktion idag men dom finns ju hos samlarna. Vill man reta en Moparfantast kan man ju säga att dom åker Fiat för dom är nu en av dom större ägarna, men det kanske man inte ska göra. Det kan ju vara lite känsligt, som att Volvo var en Ford till för några år sen.539s Ett litet smakprov. Han här hade mest plåtdelar.560s En fulsnygg historia, Dodge A100, från mitten av sextiotalet563s Av någon anledning så tror jag att Mopar varit lite tuffare i sina färgval genom åren.572s Mopar i långa banor574s Nog andas dom muskler i alla fall.

583s En gammal goding, Plymoth –46 – 48

 

Som avslutning på bilutställningen så ställde vi oss vid utfarten från området och spanade en stund när bilarna började åka därifrån. Det här var aktivitet nummer ett den här dagen, återkommer med lite fortsättning i nästa nummer.

 

Nästa aktivitet för dagen blev en tur till Venice Beach och ett par timmar där. Som vanligt så var det en vansinnig trafik in mot området så det tog sin rundliga tid att komma fram. När vi äntligen kom fram kom så en smärre chock eller ska man säga obehaglig överraskning. Parkeringen kostade 25 dollar, puh. Men har man åkt så långt så är det väl bara att bita i det sura äpplet, varken Rickard eller Maths har ju varit där förut så det vore ju dumt att bara åka förbi.

 

I vanlig ordning så är det en mycket blandad samling av artister och andra som på diverse sätt försöker få åt sig en slant.

604s Den här tjejen höll på med en riktigt fin skapelse i sand.

 

Sen så har vi ju det här med den ”lagliga” försäljningen av marijuana. Man kan gå in i en shop eller vad man ska kalla det och där träffa en ”läkare” som skriver ut ett recept på drogen och sen så är det bara att köpa det som receptet anger i samma butik. Ni kan vara aldeles lugna, det var ingen av oss som kände något behov av att stärka våra nerver med hjälp av droger.606s The Green Doctors. Ja ja ja, vad ska man säga.608s Massor av folk som vanlig. Vad sägs om färgvalet på huset då?612s En skatepark modell större där massor av åkare samsades, gammal som ung.

615s En hel del hus har väggmålningar modell större.

 

Efter att ha vandrat runt ett par timmar och shoppat en del, Maths, så åkte vi vidare. Färden gick nu mot Sylmar och en kille, Leif från Brunflo, och hans fru, Helena från Eskilstuna / Västerås. Färden dit gick lite hackigt på grund av trafikstockningar.

624s Så här såg det ut hur långt som helst

 

Efter många om och men så kom vi i alla fall fram till Sylmar och en grillfest där det kom att samlas ett helt gäng Svenskar och före detta Svenskar.

643s Leif och Dave inspekterar garaget640s Här står ett helt gäng med bilar som, alla utom en, ska skeppas till Sverige.

644s Paul, en före detta utbytesstudent i Dalarna. Jobbar numera inom filmen.

647s Lasse och Maths.

 

Lasse är från Jönköping och har genom åren jobbat mest med musik men är en passionerad bilkille också.654s Cody och Carlo.

 

Carlo från Falköping har också hållit på med bilar i hela sitt liv.

 

När klockan tog på att närma sig tio så insåg vi att det var bäst att börja röra sig hemåt så vi tackade för oss och åkte mot bergen. Vi lämnade av Rickard och Cody kvart i tolv efter en lång och intensiv dag. Hoppas att ungdomarna var lika nöjda med dagen som oss gamlingar.

 

En liten kuriosa att avsluta med var väl att en kille som heter Per Blixt, utvandrad svensk, arbetande för Jay Leno, i hans garage, var med på kalaset.

 

Tack och hej

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0