Pomona

120415

 

 

 

Pomona Svap Meet

 

Söndag morgon och samling vid Davis klockan sex på morgonen för avresa till Pomona Fairplex och en av dom allra största loppmarknaderna, Svap Meet, som skådats. För första gången som jag varit med så var alla elever, både svenska och amerikanska, med. Vi delade upp oss på tre bilar, en med Clayton och Simon. Dom skulle på andra äventyr efter svapmeetet. Jag, Maths och Elina åkte med Joe Black i hans Malibu. Ni ska veta att Elina vaktade framsätet så det var bara för mig och Maths att kräla in där bak. Ni förstår väl att jag skämtar, det var henne väl unt att få sitta fram och njuta av utsikten och all trafik.



297s Vy från bilen



300s Joe Black the driver

302s Elina med kameran.

 

Tro´t eller ej men Elina hade knäppt ca 100 bilder innan vi nådde fram till Pomona, så det fanns ett antal tillfällen för mig att få en bild på henne med kameran i fotoläge.

 

På vägen till Pomona stannade vi till för lite mexicanskt på Del Taco. Nu hade ju Maths och jag redan ätit innan vi startade hemifrån så vi tittade bara på medan dom andra åt.

 

När vi en halvtimme senare kom fram till Svap Meetet så var det bara att börja gå runt och titta på alla grejor, till 99,9 % bilar och bildelar. Även fast vi gick i stort sett oavbrutet fram till klockan ett så hann vi inte på långa vägar passera alla salustånd. Här kommer i alla fall lite bilder på vad vi såg. 



304s Lite grejor direkt på backen



307s En Low Rider av det lägre slaget. Får inte var mycket knölar längs vägen där han ska köra





312s Leifs bil


Kanske måste förklara vem Leif är.Om ni tittar noga på bilden så kan ni se en liten skymt av honom bakom Maths. Leif är i alla fall född i Brunflo och ahr sina rötter där. Pappan bor fortfarandre kvar där. Leif har i alla fall bott i trakten i snart 30 år och jobbar inom filmen som specialeffektstekniker. Bland annat så har han jobbat med Two and a Half men och Californication.



320s Luftkonditionering

På bilden här ovanför ser ni föregångaren till AC, ACC och ECC och allt ved dom heter. Man fyller i alla fall på is i burken och när man kör så pressas luften via tratten in förbi isen och luften kyls. Inte en gnutta elektronik där inte. Men jag vet å andra sidan inte hur väl det fungerar.



335s Chevrolet Impala

Efter ett antal timmars vandrande bland salustånden så var det då dags för samling och återfärd upp mot bergen. Men innan vi började klättringen uppför backarna så hade vi ett par aktiviteter att genomföra.






349s Simon, Clayton och Cody



350s Två solbrända tjejer. Det syns inte så väl på bilden som det var



353s Här syns solbrännan desto bättre

Som jag nämnde så hade vi ett par saker att göra. Vi började med en hamburgare på In ´n Out Burgers, ett favoritlokus. Sen så skulle Dave plocka fram lite verktyg ur skolans trailer, som står parkerad nedanför bergen. Där hittade jag och Maths, men kanske allra mest Rickard, en Volvoskrot. Det stod säkert mer än hundra bilar där, och i stort sett bara Volvo av olika modeller.



363s Volvoskroten

Efter landningen uppe vid Davis skildes våra vägar för dagen och alla for hem till sitt för lite välbehövlig vila.

I morgon är det dags för rundvandring på skolan plus diverse möten.

Tack och hej

Lennart




Kommentarer
Postat av: Camilla Hammarling

En dag som denna när det är gråruggigt och kylan kryper innanför kläderna så ser det rätt nice ut med värmen....

2012-04-17 @ 19:49:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0