Praktik

                                                                       120424

 

 

 

Mera jobb plus Öppet Hus

 

Tisdag morgon och transportplutonen har gjort sitt första uppdrag för dagen. Efter en kort paus så återvände vi till Twin Peaks och Rickard för att få se hur det fungerade. Han var nu, tillsammans med en annan kille, i full gång med ett byte av katalysator på en Subaru, uttalas Sobaro här. Han såg verkligen ut att njuta nu. Skitig ända upp till armbågarna.

743s Reparation av Subaru

 

Vill också passa på att visa en bild av verkstaden i Twin Peaks. Den kanske inte ser så mycket ut för världen med våra mått mätt. Men dom har mycket stora kunskaper där och gör fantastiska jobb, samtidigt som dom är goda lärare och mån om våra elever. Verkstaden är uppdelad i två hus. Det nedre där man gör allt traditionellt mekande medan man sköter om all felsökning, gällande elektronik och systemteknik, i det övre huset.
 745s Verkstaden i Twin Peaks

 

Jag kan inte låta bli att tänka på den gamla TV-serien varje gång jag återkommer till platsen. Det både ser ut lite som i programmet och så har vi ju namnet. Men om sanningen ska fram så har dom två städerna ingen annan koppling än namnet.

 

För ett antal år sedan avled en kvinna, vid namn Julie Greer, i cancer. Innan hon dog hade hon dragit igång ett projekt med att plantera blommor i vägslänterna runt Twin Peaks. Övervägande delen av blommorna är påskliljor, vilka nu finns i drivor runt staden varje gång vi återvänder. Hon har även efterlämnat en fond som gör det möjligt att fortsätta att plantera fler blommor. Läs gärna om projektet på länken här nedanför. Det planteras tusentals varje år.

 

 http://www.twinpeaksdaffodilproject.com/

747s Påskliljor i Twin Peaks

 

Efter besöket hos Rickard gjorde vi även en sväng till Davis för att se vad dom hade på gång. Simon var full gång med att återmontera en ny styrsnäcka på en bil, medan Elina höll på och slipade spackel.
 751s Montering av styrsnäcka

 

När vi var på plats träffade vi på José, en av ägarna, vilken berättade historien om ett krusifix som dom har hängande på väggen i verkstaden. För ett antal år sedan hade företaget skänkt en bil, vilken dom själva hade renoverat, till ett kloster i Mexico. Dom fick då detta krusifix som en tacksamhetsgåva. Efter ett par år var det någon som stal bilen av nunnorna. Då skaffade man fram en till bil, vilken också renoverades, och skänkte även den till klostret och nunnorna där.
758s Krusifix

 

På skolan höll eleverna på med städning och service av the Toterhome som det kallas här. När man bygger husbil av en truck, stor lastbil, så kallas det Toterhome. En normalstor husbil, om det nu finns några sådana, kallas för Motorhome. Det är i alla fall en fantastisk husbil med trailer som skolan kunnat köpa med hjälp av dom medel som skolans välgörare bistått med. Dom fick häromåret ett antal hundra tusen dollar till dom praktiska utbildningarna av vilka en är Autotek. Det året kunde alla avdelningar göra investeringar i utrustning som dom drömt om länge.

760s Ser lite vingligt ut där uppe på stegarna.

 

Efter att vi avslutat dagens transportuppdrag så var det bara att återvända till skolan för vårens Öppet Hus. Vi fick då tillfälle att möta en hel del föräldrar, samtidigt som dom fick se vilka vi är.

793s Dave har startat motorn på racebilen. Trots att det låter som det gör så är det bara Elina och en av föräldrarna som håller för öronen.

 

Som avslutning på dagens inlägg så ska ni få en liten läsövning på engelska. Många av er har säkert sett den eller liknande, men dom är lika kul varje gång tycker jag.

791s Läsövning

 

Ja det var det det. Ha det så bra så hörs vi.

 

Hälsar

 

Lennart med pennan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0