Praktik

                                                            120417

 

 

 

Praktik

 

Så var det då dags att köra igång med praktiken. Samling tjugo över sju på skolan. Där började vi med en liten stunds information om vad som skulle komma att hända.

403s Väntan på information

 

Därefter så åkte vi iväg till Davis för att lämna av Elina och Rickard där. Innan vi åkte vidare så passade vi på hälsa på alla som jobbar där, sen tog Joe över och delade ut lite jobb till ungdomarna. Resan gick sedan vidare till Don´s Autoparts vilket är Rickards prktikplats den första veckan. Där togs han emot av Dan, ägaren, och dom andra som jobbar där. När Rickard var installerad så åkte vi tillbaka till Davis för att se att allt fungerade och för att dokumentera lite av verksamheten. Simon fick nästan direkt ta sig an en fyrhjulsmätning med påföljande justeringar. Han hade dessutom innan han började justera bytt ut ett stag som var utslitet.

404s Simon förbereder mätningarna

 

Elina hade fått lite delar till en gammal, 1948 års modell, dansk motorcykel av märket Nimbus som hon skulle förbereda för lack.
407s Elina i slipartagen

 

Många har visat intresse för Elinas byxor, det finns tydligen inte den här typen av byxor att köpa här borta.

 

Steve lackeraren är på samma goda humör som vanligt. Dessutom så kommer det en rolig historia farande ur hans mun med jämna mellanrum. 
410s Steve med sitt vanliga smile

411s En ny fanns det på firman, David.

 

David gick på skolan i Daves klass 2009 så han kände igen mig.

 

 

415s Fikapaus

Tack och lov så är svenskarna här igen så att vi får lite fikapaus. Annars är det bara en snabb kopp kaffe i farten som gäller här borta. Det verkar vara bara vi svenskar som har förstått det viktiga med att ha en fikapaus. Vi löser många problem på våra fikapauser.
416s Maths och Joe har hittat något spännande. Vad kan det vara?

 

 

Efter ett par timmar på Davis så var det dags för lunch vilken jag och Maths åt, i form av en Subwaymacka, på en utkiksplats strax bredvid skolan. Ca 2 kilometer bort.
420s Lunch i det gröna, ja åtminstone delvis grönt.437s Lite bus på Don´s

 

I vanlig ordning så ska de ju vara lite bus när man är på Dons. Don´s är, för er som inte vet, en reservdelsfirma vilken kan plocka fram reservdelar till i stort sett alla bilar inom ett dygn eller mindre. Dom har en person som hämtar och levererar varor varje dag, så om det går gott kan man få delarna samma dag. Fantastiskt eller hur.

 

Jag har sen vi kom hit träffat flera stycken av tidigare års utbyteselever. Här kommer det bilder på ett par av dom443s Här kommer Sam på väg till idrottslektionen443s Här kommer Sam på väg till idrottslektionen
462 Här har vi Garret som också var med i fjol

 

Utöver dom här två så har jag träffat Robert som var med för två år sedan plus att jag träffat en elevs, Tyler, mamma.

 

Vad gäller Dave och hans elever så har dom jobbat med ett motorbyte i tävlingsbilen. Så där har det varit spännande idag.446s Motorbyte på tävlingsbilen.

 

I morgon ska Rickard skriva MYN-provet på distans, vilket är en ny lösning för oss i projektet och även för hans lärare där hemma. Vi kommer nog att låta honom sitta här i vårat boende när han skriver provet för att undvika problem. Dom har så många låsningar på sina datorer så risken för problem är överhängande.

 

Ja, nu har jag nog inget mer att berätta idag och dessutom börjar timmen bli sen så jag ska nog krypa till kojs så snart som möjligt.

 

Sleep well

 

Lennart

Kommentarer
Postat av: Camilla Hammarling

Spännande dagar för eleverna kan jag tänka. Hälsa Mats från mig. Ha de gott!

2012-04-18 @ 21:56:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0