Rost

                                                             120420

 

 

 

Fredag i värmen

 

När Rickard kom på jobbet i dag var den första aktiviteten att avsluta vintern genom att demontera plogutrusningen från firmans bil. Det har ju varit ganska varmt dom sista dagarna, ca 25 grader här uppe på berget och när vi var ner på plattlandet i går så var det 34 grader celsius där nere. Lite för varmt för min del i alla fall.504s Vintern rasat ut bland våra………..

 

Idag har en hel del av jobben på Davis gått i rostens tecken vilket inte är speciellt vanligt i det här området. Elina och Rickard hjälptes åt med att laga framvagnen på en pickup modell större. Där stötte dom på problem, i form av rost, som gjorde att dom var tvungna att riva mycket mer än vad som borde vara fallet. När dom dessutom drog av en skruvurdragare så blev det ännu jobbigare. Men skam den som ger sig, dom löste problemet.

 

På skolan hade dom ett annat problem med rost vilket tillhörde ett av dom mest ovanliga på dom här breddgraderna. Dave hade fått in en snöskoter av märket Rupp, årsmodell –75, alltså en riktig veteran. Skotern hade stått många år ute i öknen???? I alla fall så hade en del skruvar rostat fast, så Dave hade en genomgång om hur man beter sig för att inte dra av rostiga skruvar. Det kan ju vara lite trixigt om man aldrig har försökt, det kan det ju vara även om man provat på tidigare.

509s Dave instruerar Clayton och en av flickorna i klassen

 

En sak som Dave är bra på är att fånga tillfället i flykten. I dag fick han besök av den rektor som en gång i tiden anställde honom. Han hade problem med missljud i motorn och Dave passade då på att göra en liten lektion om felsökning med ett stetoskop.519s Felsökning på parkeringen

 

När det så var kväll på jobbet så passade vi på att välja lite nya vägar på väg från Elinas hus till huset där Rickard bor. Det finns massor av roliga hus i alla möjliga och omöjliga modeller. Tyvärr så är vägarna lite för smala och trafikanterna har lite för bråttom så man kan oftast inte stanna om man vill ta ett kort. Här kommer i alla fall ett litet smakprov som vi lyckades fånga på bild.
532s Här har dom använt sig av berget som bakvägg

 

Nu är det i alla fall helg med blandade aktiviteter. Jag, Maths, Dave, Kristi, Rickard och Cody ska åka ut mot kusten och titta på bilar medan Elina, Ali, Simon och Clayton drar iväg på sina respektive aktiviteter. Mer om detta efter helgen.

 

Ha en bra helg

 

Lennart
 

Kommentarer
Postat av: Camilla Hammarling

Läckert hus! Trevlig helg på er, här hemma har vi fått vinter igen...

2012-04-21 @ 08:58:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0