Söndag

                                                                     120422

 

 

 

Big Bear

 

Idag söndag har vi, jag och Maths, varit till Big Bear på sight seeing tillsammans med Dave och Kristy. Big Bear är en stad som ligger en bra bit högre än vad vi bor på. Det är till största delen baserat på turism med ett par ganska fina skidanläggningar. På sommaren är det ofta både bil- och mc-träffar. Massor av dom filmer som spelats in under dom senaste hundra åren där man har med vyer från fjällen är inspelade här. Om det är någon som vill läsa lite om Big Bears historia så har ni en länk här nedanför.

 

http://www.bigbear.com/about/history/663s Här är en av dom första vyer som möter en när man kommer in i Big Bear667s Och vad ska symbolen för staden vara, om inte en björn.

668s Här en Diligens dragen av dom för orten kända hästarna. Det som är lite speciellt med dessa hästar är deras stora hovar och hovskägget, eller vad det heter.

 

Diligensen såg ut att kunna vara en originalvariant för den såg riktigt gammal ut. Som ni kanske förstår så kunde man åka en rundtur med diligensen.
672s Här ett hus med dom för bergsområdena vanliga stenklädda väggarna.

 

När vi, Maths och jag kom tillbaka till huset så hade Mary Shanahan, ägarinnan, kommit hit tillsammans med en systerson och hans kompis. Det innebar att vi i lugn och ro fick sitta ner och prata med henne om hur projektet framskridit så här långt. Hon är verkligen intresserad och vill att det här ska fortgå i många år framåt. Hon är dessutom mån om att dom praktiska utbildningarna ska utvecklas så att hantverksyrkena stärks.

 

Vad gäller ungdomarna så har dom varit tillsammans med sina familjer i helgen. Rickard var ju med oss i går men idag så har han varit tillsammans med Cody och några till på en spel- och lekanläggning och bränt ett antal timmar. Som avslutning så var dom på bio.

 

Elina var först ute i öknen och provade på att skjuta med både gevär och revolver, dom har ju ett visst intresse för sånt här. Sen så var dom till Venice Beach och till Hollywood och tittade på folkvimlet och andra spännande saker.

 

Simon var också till Hollywood och tittade på folkvimlet och alla stjärnor på Walk of fame. Söndagen tillbringade han och familjen på Huntington Beach, där han trots avsaknaden av solsken lyckades bränna sig lite grann. Jag tror inte att det var så farligt med en saken men han ville i alla fall visa.

 

Mer om deras helgeskapader hoppas jag att ni får höra från dem själva.

 

Det var väl en sammanfattning av vad som hände under söndagen förutom att jag och Maths satt vid våra datorer, fram till midnatt, för att försöka hinna ifatt med bloggen, det går ju så fort att halka efter någon dag.

 

Tack för nu

 

Lennart

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0