Torsdag

                                                                          120426

 

 

 

Dimma

 

I vanlig ordning samlades vi på skolan tjugo över sju för vidare transport till företagen. En anna sak som bivit en vana för de tre är att stanna på Valeros och köpa lite fika att ha med sig till jobbet.

 

Dagens uppgifter har varit ganska varierande. Simon gjorde en plastlagning på en stötfångare så att personalen på Davis var riktigt förvånade. Dom har skaffat utrustning och Tommy har instruerat flera av dom i konsten att laga plast, men dom var som sagt ändå förvånade över Simons lagning.

870s Simon och Alex lagar stötfångare

 

Senare på dagen bytte han en bladfjäder på en Jeep. Det såg lite vingligt ut med pallningarna som han var tvungen att göra för att få upp bilen i luften.
877s Fjäderbyte

 

Elina gjorde idag sin första dag i lackverkstaden och fick då en hel del både seriösa och oseriösa föreläsningar av Steve. Det som var viktigt lade han i vanlig ordning en stor möda på att det skulle bli bra. Han är en jätteduktig lärare.879s Instruktion om rengöring inför lack881s Kan själv885s Här instruerar Steve om lackning. Hastighet, avstånd och vinklar

889s Och så är det dags att måla själv

 

Vad gäller Rickard så hade han gjort en del blandade småjobb men det lyckades jag inte fånga på bild idag.

 

När vi skulle skjutsa hem ungdomarna hade dimman rullat in över berget så att det var en fruktansvärt dålig sikt bitvis. Så länge som man höll sig till vägarna som ligger på baksidan av berget så fungerade det riktigt bra, men den sista milen hem till Elina var riktigt jobbig. Elina satt gång på gång och sade att hon kunde ringa till sina ”föräldrar” och be dom komma och möta. Dom är ju van vid vägarna sade hon. Att vi på morgonen hade fått höra att dom i veckan hittat en bil av 1938 års modell som varit borta sedan början av 40-talet gjorde ju inte saken bättre. Resterna av dom som fanns i bilen när den försvann fanns kvar i bilen.894s Di di di dimma

895s Här var det ändå riktigt bra sikt. Hade fullt sjå med körningen när det var som värst

 

När man så äntligen kom hem, betydligt senare än vanligt, kändes inget behov av att åka ut och röra på sig något mer utan det blev en hemmakväll vid dator och TV.

 

I morgon åker vi alla till Las Vegas för att på ett eller annat sätt medverka i dom dragracingtävlingar som går av stapeln där i helgen. För er som är lite extra intresserad så finns en hel del information på den bifogade länken. Det brukar dessutom gå att se tävlingarna i direktsändning på nätet men den länken hittade jag inte just nu men jag ska försöka gå ut med information om den så snart jag vet.

 

http://www.pscaracing.com/ldraceinfo2004.html

 

Tack för idag

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0