Uppstart

                                                                     120416

 

 

 

Första dagen på skolan

 

Nu börjar allt att rulla på allvar. Den första dagen tillbringar vi i vanlig ordning på skolan med diverse rundvandringar och närvaro på kompisarnas lektioner.368s Simon och Rickard kollar in motorrummet på skolans racebil369s Rikard och Elina vid en av skolans verktygslådor

 

Vi började med att samlas i verkstaden 07.20 när deras lektioner börjar. Det första som händer, vilket också repriseras ett antal gånger, är att vi får presentera oss för Daves elever och samtidigt berätta lite grann om Sverige och vår skola. Därefter fick vi vara med och se hur det går till när den Amerikanska militären försöker att värva soldater. Efter någon timme så kom Rose Urbz ner till verkstaden och hämtade oss för en guidad runtur på skolan. Vi fick då i första hand se alla dom praktiska utbildningarna, woodshop, firescience, welding, printshop, foto och mediautbildningen. I övrigt så fick vi dessutom våra schoolidentification så att vi kan röra oss fritt på skolan.

 

På eftermiddagen deltog våra elever i sina kamraters lektioner och då gjorde jag, Maths och Dave en rundtur till företagen där eleverna ska ha sin praktik. Det är en mycket trevlig upplevelse att komma in på dessa företag, så långt hemifrån, och känna sig så välkommen som man gör. Att dom dessutom känner igen en både på macken och affären gör ju inte saken sämre.

 

Ett annat besök som vi passade på att göra var hos en gammal bilbyggare, Ken Lotz. Nästan 70 år och med en entusiasm som en ung kille.

374s Bakdelen på en Ford –39

 

Om man tittar på bakdelen av bilen så ser man på ett ungefär vilka förändringar som Ken gjort bara där. Han var dock lite brydd över hur han skulle kunna få till en spegelvänd kopia av höger sida på den vänstra sidan. Som sagt han är nästan 70 år och har fortfarande en hel massa projekt på gång, och det är inga tvåveckors projekt utan hellre två- eller fyraårsprojekt.

396s Ken visar på en skiss, eller vad man ska kalla det, över ett annat

projekt som han har på gång.

 

En sak som kanske inte var så rolig var att vi måste åka ända till flygplatsen och byta hyrbil, det var en lång resa men kändes ändå som ett måste och det var väldigt skönt när det var gjort. Anledningen till bytet var att beställningen från resebolaget var felaktig på det viset att dom hade missat att vi skulle ha en bil med fyrhjulsdrift. Som väderläget var så fanns inget alternativ till en uppgradering några dagar. Hoppas kunna kräva resebolaget på den kostnaden. Hur som helst så är det gjort nu.

 

Ja, det var väl ungefär vad vi har hunnit med idag.

 

Natta natta

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0