Ankomsten

                                                                                       120317

 

 

Hej igen!


Det är ju helt otroligt vad tiden går fort. För tre veckor sedan så hade vi ett informationsmöte för elever och föräldrar där vi berättade lite grann om vad som förväntades av dom under tiden som dom har främmande från det stora landet i väster. Våra krav är inte så stora utan det viktigaste är väl att gästerna får uppleva vardag och helg här hos oss. Den svenska maten är ett viktigt inslag plus fritidsaktiviteterna. Dom ska göra det dom gör en vanlig kväll eller helg plus att dom gärna får krydda med det som dom själva tycker är lite extra.


Som jag sa i början så går tiden jättefort, för nu är dom redan här. Jag och Maths mötte våra gäster på Åre / Östersund  Airport. Det bär mig emot att kalla flygplatsen så, jag som är född och uppvuxen på Frösön, för mig är det fortfarande Frösö flygplats. I alla fall så åkte vi därifrån till skolan där våra elever med familjer väntade . Där hade vi en kort visning av skolan för våra gäster samtidigt som alla fick en stund att vänja sig vid varandra på. Det var ganska tyst i ett par minuter sen började det att släppa. Efter en halvtimme så surrades det riktigt bra. (Kul) Efter ca en timme, eller har lång tid det nu gick, så åkte alla åt var sitt håll. Cody följde med Rickard och hans familj, medan Clayton åkte till Marieby och Simons hem och Ali följde med Elina hem.
Så här ser dom i alla fall ut våra gäster. Cody, Ali och Clayton


När alla andra farit så skjutsade jag Dave till Krokoms motorstadion där Tommy Nygaard väntade. Dave ska ju bo i ett grannhus till Tommys uppe i Åse den här gången. Sen skildes våra vägar för dagen. För er som sett Dave förut så kan jag ju berätta att han har inte förändrats i sitt klädval, han har fortfarande sina shorts oavsett väder och vind.


Jag kommer nu att återkomma med nya inlägg så ofta som möjligt. Drömmen är att jag ska göra ett inlägg varje dag men det brukar kunna vara vissa svårigheter att lösa det ibland. Jag kommer i alla fall att försöka täcka upp alla dagar.


Nej nu ska jag nöja mig för idag. Våra elever ska få lite plats också. Dom ska ju göra några inlägg i bloggen under resans gång och det första ska med några korta ord beskriva deras känslor strax innan amerikanarna kommer. Jag kommer dessutom att publicera Daves korrespondens hemåt. Han skickar mail och bilder till familjerna där borta vilka även ni kommer att kunna ta del av i den här bloggen. I år kommer dessutom Maths att skriva några inlägg.


Vi hörs och ses hoppas jag


Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0