Första dagen på skolan

                                                                                       120319

 

Första måndagen på skolan.

 

Först ska jag berätta lite grann om vad ungdomarna har gjort i helgen.

Simon och Clayton har bland annat varit ute och kört lite skoter plus att dom provade på det här med isfiske. Tyvärr inget napp men dom verkade nöjda ändå. Dom var också och besökte några kompisar åt Simon och spelade poker, utan pengar, plus att dom tittade på lite film. En annan aktivitet var en sightseeing inne i Östersund.

 

Rickard och Cody var ute och tittade på omgivningarna hemma hos Rickard. Det var ”lots of history, very interesting,” som Cody uttryckte det. Bland annat så var dom uppe i ett utsiktstorn i Sösjö och tittade på utsikten. Senare på dagen så var dom ut och tittade på renar alldeles vid Rickards hus, också en spännande upplevelse som Cody sa. Sen så blev det ju lite film även för Rickard och Cody.

 

Elina och Ali började med ett besök i stallet, därefter var dom ute på en liten shoppingrunda. Efter det så blev det en utflykt till Frösötornet för att titta på utsikten. Och så blev det lite film även för dessa två.

 

Alla tre har ju känning av jetlag av förståeliga skäl samtidigt som situationen är lite spännande, så dom har ju haft ett visst behov av att sova också. Rekordet tror jag att Ali slog med 16 timmars sömn rakt av. I morse kände sig alla pigga och trodde att dom kommit på rätt köl redan, men när jag träffade dom i tvåtiden så höll luften på att gå ur dom.

 

Idag har de amerikanska eleverna i alla fall bekantat sig med skolan och löst en del praktiska problem. Bland annat så har dom tagit ut lite svenska pengar. Det har varit några få möten mellan våra elever och våra gäster men det brukar ju vara en liten startsträcka innan det släpper. Det brukar inte ta så många dagar innan det surras på engelska både här och där.

 

I morgon är det friluftsdag och då ska vi åka till Bydalen och åka skidor och bräda. Det ska bli spännande, ingen av dom har åkt speciellt mycket utför.
47s Dave har hittat en dator med en massa spännande bilder 


Tack för idag


Lennart  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0