Full huggning hela dagen

                                                                     120502

 

 

 

Shopping med mera

 

Idag har det varit en fullspikad dag. Vi träffades i vanlig ordning på skolan tjugo över sju i morse. Därifrån åkte vi så till Victoria Gardens för en dag full av shopping. Första besöket var på en affär där det finns allt och då menar jag allt för utomhusaktiviteter. Oavsett om vi pratar jakt, fiske, grillning eller vad det nu akn vara frågan om så går det att hitta hos Outdoor World som butiken heter. Den borde vara en dröm för dom flesta som sysslar med dessa aktiviteter. Den är dessutom en fantastisk upplevelse att gå igenom.1278s Titta bara på utsidan1280s Vardagsrummet i ett lyxhotell???

1281s Nej, det är entrén till butiken

 

När jag knäppt det första kortet vilket var åt höger i entrén så var jag på väg vidare in i butiken. En i personalen pekade då även på den andra sidan där det var minst lika vackert.

 

Nä jag kommit en bit längre in i butiken så kommer jag fram till fiskeavdelningen. Där fanns hur många spön som helst. Jag skulle verkligen inte vilja börja att välja ett spö. Det borde vara omöjligt kändes det som. Den här bilden visar hur det såg ut åt ena hållet. Det var minst lika många spön åt det andra hållet.1284s Fiskespön i långa banor.

1285s Det finns nog inte särskilt många vildmarksbutiker som är så pyntade.

 

När vi gått igenom Outdoor World så åkte vi vidare till dom ”vanliga” butikerna. Där passade dom flesta av oss på att shoppa det sista som vi ville ha med oss hem. Både Rickard och Elina köpte skor. Rickard till vardags och Elina till balen.
1290s Elina vill ha råd

 

Elina fick ingen hjälp med val av skor utan var tvungen att gå till expediten och fråga sig för. Hur är vi uppfostrade egentligen. Rickard och Simon sitter som ett par gammalgubbar och väntar medan Elina provar skor. Hon var i alla fall nöjd med dom nya skorna även om vi inte vågade ge några råd. Det kändes lite ovant att se Elina trippa runt i höga klackar.

1292s Det fanns inget gubbdagis i närheten. Eller var det där vi redan varit.

 

Efter shoppingen åkte vi så vidare till NHRA-museet och kvällens Twilight Cruise. Första onsdagen varje månad mellan april och oktober är det samling för Twilight Cruise vid  NHRA-museet. Kolla gärna länken. http://museum.nhra.com/cruise.asp Där samlas massor av bilägare för att visa sina bilar och för att titta på dom andras samtidigt som dom får tillfälle att träffas och prata med likasinnade. Det är lite som onsdagsträffarna i Östersund fast mycket större. Nu ska jag låta bilderna prata lite grann igen annars kommer den här dagens inlägg aldrig att ta slut.

1311s Tvådörrars kombi är ju rätt så coolt. 57:a är det

1320s Häftig front på en gammal Cheva

 

Jag måste få berätta om hur imponerad jag blir gång på gång när man är ute på såna här träffar, eller bara men ser gamla bilar tillsammans med Tommy, Dave och Maths. Dom kan, alla tre, blixtsnabbt tala om märke, modell, och årsmodell. Dom kan dessutom tala om vad som skiljer och när förändringarna gjordes. En annan sak är ju att dom som bygger specialbyggen behåller dom specifika skillnaderna i sina byggen. Så en bil som är i mina ögon totalt modifierad har ändå sina, för årsmodellen, särdrag kvar.1330s En pickup av äldre modell1334s Pynt1338s En cabriolet av äldre modell

1343s Gammal bil och gammal ägare.

 

Man kan inte direkt påstå att det handlar om någon ungdomskult längre det här. Många av ägarna var nog med när det var en ungdomskult på 1950-talet.

1345s Super Deluxe. Är den inte vacker så säg????1354s En del bilar är pågående projekt1356s Andra är klara, som det här gamla engelska korvståndet, d v s Anglian.

1367s Willys. Det fanns säkert ett tiotal gamla Willys på plats idag.

1385s En sak som är lite rolig är att alla bilar kommer dit för egen maskin.

 

Många av bilarna skulle aldrig någonsin komma igenom en svensk bilprovning oavsett om dom som den här gått igenom en jätterenovering. Våra Svenska poliser skulle få skriva blocken fulla om många av dom här bilarna kom rullande på våra vägar.1403s En lite ovanlig bil. En Henry J

1415s En gammal Morris

 

När vi vandrat runt en stund kom Elina fram till en äldre Cadillac, mammas älsklingsmärke, och stod och tittade på den när en herre kom fram och pratade med henne. Han såg ut ungefär som Buffalo Bill. När dom pratat en stund så frågade han vart hon kom ifrån och hon svarade att hon kom ifrån Sverige. Jaså, vart då i Sverige, fortfarande på bred Amerikanska. När hon berättade att hon kom från Östersund så kom svaret. Ja, jag kommer ifrån Sollefteå jag, sade han på bredaste mål från hemstaden. Han berättade senare att Elina blev ganska lång i ansiktet när hon hörde vart han kom ifrån. Han berättade dessutom att han bott i det stora landet i väster i 27 år

1421s Buffalo Bill?? Nej, Börje Forslund från Sollefteå.

1422s Börjes bil.

 

När vi var nöjda på bilar så gick vår resa vidare till Ontario Mills Mall. Där skulle vi alla träffas för en avskedsmiddag. Ontario Mills Mall är en stor galleria med ett antal affärer och restauranger. Vårt mål i huset var Dave and Busters, en restaurang kombinerad med lekplats för alla åldrar. Ett bra alternativ om ungdomarna vill röra på sig medan dom äldre äter färdigt.1466s Claytons föräldrar tillsammans med Dave1467s Alis mamma och pappa tillsammans med Kristy1476s Cody och Simon

1478s Clayton med flickvän1480s Rickard och Elina1483s Ali med pojkvän1491s Delar av familjen Black. Dom yngsta var i spelhallen

1486s Och så lite mat då. Jag valde en kycklingrätt vilken var jättegod.

 

När så maten var uppäten och dom flesta hade spelat av sig så var det bara en sak kvar. Hemresan upp för berget. Det var en av dom jobbigaste turerna hittills i en bil. Det var en fruktansvärd dimma, man såg stundtals absolut ingenting framför sig. Jag fick veva ner sidrutan och hänga ut huvudet igenom det för att försöka se sidomarkeringarna på vägen. Efter många om och men så tog vi oss i alla fall hem till huset för en välbehövlig vila.

 

Det blev som sagt en lång dag. Start med uppstigning klockan sex och hemkomst vid midnatt och inga vilopauser alls under dagen så vi var alla ganska matta efter den dagen.

 

Tack för ytterligare en dag.

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0