Sista dagen med gänget

                                                                            120503 - 120504

 

 

 

Sista dagen med gänget

 

Tänk vad tre veckor går fort när man har roligt. Nu har vi nått fram till sista dagen av vår resa till det stora landet i väster. I vanlig ordning så träffades vi på skolan för vidare resa till praktikplatserna. Vår första anhalt på den resan har kommit att bli ett besök på Valeros, en av dom lokala bensinstationerna. Där har inhandlats lite frukost i form av diverse godsaker, typ muffins med mera.

1500s Vår hovleverantör servar Elina

 

Sen så bar det iväg till respektive praktikplats där det mesta skulle sammanställas så att företagen visste var i arbetsuppgifterna man höll till. Om det var några rester som dom måste vara medveten om eller om allt var klart.

1509s Är det för att dom ska få åka hem som dom ser så glada ut, tro?

 

Jag och Maths var idag medbjudna på en lunch på skolan för ”distinguished students” inom dom praktiska kurserna. Vi fick då nöjlighet  att sitta ner och prata med några av dom lärare som jobbar med ROP, Regional Occupational Projekt.

 

Efter lunchen bar det så iväg för att hämta hem eleverna så att dom skulle få lite tid för packning och allt vad det kan innebära. När vi kom till Twin Peaks mötte vi en smutsig men lycklig Rickard. Han hade just slutfört ett turbobyte på en Passat. Alla som jobbade där var imponerade. Han hade gjort det på en tid under accordslistans tidsangivelse
1510s Smutsig men glad

 

Efter hämtningen så åkte eleverna med sina utbyteskamrater hem till respektive boende. När dom så hade packat det sista så hade vi en gemensam stund på skolan för avsked med tårar och allt vad som ingår.

1572s Alla inblandade i årets projekt.

 

Texten under bilden är väl en sanning med modifikation. Vi kan ju bara tänka på alla familjer på båda sidor av Atlanten som varit inblandade plus alla lärare som på ett eller annat sätt bidragit till att utbytet ska bli så bra som möjligt. En annan som lagt ner ett jättejobb, trots att han inte följde med i år, är ju Tommy. Med mera, med mera.

 

Efter avskedet så började så resan mot flygplatsen. Vi var dock tvungna att göra ett stopp på en Val Mart, det första på den här resan. Det var ju några som hade lite pengar kvar som brände i fickan. Vi nådde i alla fall fram till LAX, flygplatsen, i tretiden på natten efter att först ha lämnat tillbaka hyrbilen. Det visade sig då att den terminal som vi skulle in på var stängd fram till klockan fyra så det var bara att vänta en timme innan vi fick komma in för incheckning.

1592s Mycket packning blir det

 

Resan hem gick i alla fall helt enligt planerna med alla byten. Inga förseningar alls på hela resan.

 

När vi så småningom kom hem till Frösö Flygplats så var där en stor mottagningskommitté. Man skulle nästan kunna tro att vi hade varit saknade.

 

Nu har vi alltså kommit hem och det kvarstår bara lite detaljer av projektet. Till exempel att eleverna ska skriva ett slutbrev och att vi ska ut och tacka sponsorerna för deras bidrag. Dessutom så ska jag och Maths skriva till skolverket och berätta, i en sammanställning, om projektet.

 

Men nu är vi i alla fall hemma och tillbaka i selen eller hur man ska uttrycka det. Min egen slutsats är i alla fall att utbytet har fungerat jättebra och att alla verkar nöjda med dom erfarenheter som dom dragit under resan.

 

Jag återkommer med elevernas slutbrev så snart jag fått dom.

 

Tack för nu

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0