Sköna Maj

                                                                            120501

 

 

 

Första Maj

 

Sköna maj välkommen, eller hur ska man säga. Sista April passerade utan majbrasa och fyrvererier. Har inte undersökt det men det verkar som om dom inte firar på samma sätt som oss. Vi fraktade eleverna till deras praktikplatser i vanlig ordning och tog därefter en genväg eller ska man säga senväg över berget för att ta några kort på utsikten.

 

Platsen där vi stannade kallas för Strawberry Peak och ligger någon kilometer från Twin Peaks. Högsta punkten är på 6135 fot över havet, ca 1840 meter och bjuder på en milsvid utsikt. Nu var det väldigt molnigt idag men molnen låg under oss så vi hade en annorlunda utsikt.1216s Utsikt med träd skadade under den stora branden 2007

1217s Man kunde se hur molnen rann över kullarna.

 

Några timmar senare var vi tillbaka i Crestline eftersom dom sagt att dom skulle bjuda på gofika. Vi passade då på att komplettera fikat med ett gäng doughnuts. Dom har ju aldrig kafferast här som vi har hemma, men när vi är på plats så brukar dom se till att ha fikabröd nästan varenda dag. Vi passade också på att gå igenom morgondagens aktiviteter med Joe och Shelly

1227s Kaffe på Svenskt vis med Amerikanskt tilltugg

 

Efter fikat var det bara att fortsätta jobba för allihop. Elina höll på med en stötfångare och Simon jobbade med fotstegen till en Jeep.1229s Munskyddet var ett spel för gallerierna. Dom hade inspektion av företagets alla utsläpp och Steve tvingade på Elina munskydd trots att hon våtslipade.1236s Här existerar inga liggbrädor.

 

Resan gick nu vidare till Twin Peaks och Rickard. Han höll just på att slutföra ett byte av en AC-kompressor på en Ford.
1249 Kompressorbyte

 

Rickard berättade också att han skulle följa med Zack ut på lite övningar även i kväll. Dom skulle bland annat ut på Taco Tuesday och äta sig mätta även ikväll.

 

Jag hade fått en hint om takbeklädnaden på företagets toalett och var därför tvungen att göra ett besök där och inspektera
1255s Gamla nummerplåtar från när och fjärran

 

En av bergets absolut bästa inom felsökning på dom elektiska systemen i bilarna ska vara Rory, en av delägarna i firman. Han är dessutom mycket duktig på att förmedla sina kunskaper till våra elever.

1258s Rory

 

En annan sak som är annorlunda här gentemot hemma i Sverige är att alla mekaniker har sina egna verktyg och måste alltså köpa varenda mejsel själv. Detta innebär att alla är väldigt mån om sina verktyg och sköter om dom därefter.

1259s En hel radda med verktygsskåp av högsta kvalitet, Snap On.

 

Ett par timmar efter den tragiska olyckan på Frösön läste jag i tidningarnas nätversioner om den. Det kändes väldigt trist att något sådant ska behöva hända och en tanke som slog mig var utformningen av texten bak på Daves racebil. Man får hoppas att motorklubbarna hemma i stan  försöker fånga upp så många racesugna som möjligt och att dom försöker fixa tävlingar på ett så säkert sätt som möjligt.

1265s Dragracing is cool…..Streetracing is for fools!

 

När arbetsdagen så nått sitt slut så var det dags att skjutsa hem Elina och Simon. Båda två hade lite jobb kvar att göra på sina projektarbeten så kvällen var räddad för båda två. En annan  sak som gjorde att dom förmodligen kunde tänka sig att stanna inomhus var den dimma som återigen dragit in över området.
1271s Sikten är ca 25 meter när bilden tas. Stundtals var den kortare och stundtals längre.1272s Där uppe bor Elina

 

Tro det eller ej, men det var bara fem minuter mellan bilderna. När vi svängt av från bergskanten och kommit några hundra meter in från den så skingrade sig dimman som genom ett trollslag, eller hur var det han sa i monologen, Hasse Alfredsson.

 

I alla fall så finns det en annan väg upp till huset så man behöver inte klättra över stenramlet.

 

Tack för i dag

 

Lennart


Kommentarer
Postat av: Camilla Hammarling

Kan ju inte låta bli att undra, fanns det någon svensk skylt i taket?

2012-05-02 @ 18:23:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0