Söndag

                                                                          120429

 

 

 

Söndag på tävlingsbanan

 

Det blev en lång dag igår så vi unnade oss en sovmorgon i morse. Vaknade i sjutiden och låg sen och drog mig en stund. Hur länge man än hade velat sova så skulle det ha varit kört runt, eller ganska precis, halv åtta. Tydligen får man inte starta några motorer före den tiden. Nu verkade det som om ganska många gått och väntat på att klockan skulle gå, för prick halv åtta startade första motorn och sen var det slut med tystnaden för den dagen.

 

I vilket fall så var det en bra tid att stiga upp för att hinna med alla förberedelser inför dagens tävlingar. Det viktigaste är ju ändå frukosten så det var vad vi började med. Flingor och mjölk plus lite bullar från Swenhards Swedish Bakery. Nyttighetsgraden kan väl diskuteras men vi fick ett snabbt energitillskott i alla fall. Dessutom så är det lätt att fixa för en större grupp ute på depåområdet.1145s Frukost. Fortfarande i hatten.

1146s Själv valde jag kalaspuffar.1147s Bullar från Swenhards. Kan det vara farmor Tildas originalrecept?

1148s Det känns inte helt svenskt men dom kanske har muterats dom sista hundra åren.

 

När man kallas till start har Dave alltid jättebråttom. Han vill hellre vara bland dom första i gruppen än att sitta långt bak i kön och vänta. Det finns bättre möjligheter till service inför nästa heat i så fall om det skulle behövas. Hur man än beter sig så blir det lite väntan här och där.

1150s Avslappnad väntan på start1153s Daves nya hjälm. Ser ut som om han ska vara med i Star Wars

1154s Spegel spegel.

 

Det finns alla möjliga sponsorer och olika syften till att tävla. Dom kör som xxxxx men tävlar för Jesus. Det harmonerar inte riktigt för mig men det beror väl förmodligen på min egen okunskap. Dom börjar dessutom Söndagen med en liten högmässa, eller vad man ska kalla det. Dit är vem som helst välkommen.
1155s Racers For Christ.

 

Lite bilder från racet måste vi väl ha med idag också. Vi börjar med lite uppvärmning av däcken före start.1157s Gummi för någon hundring går upp i rök

1174s Även om han har motor så att han stegrar åkte han på stryk av Mike Nordahl

 

Vi har ju som jag tidigare berättat med oss två stycken golfbilar för transport mellan depån och tävlingsbanan. Av någon anledning hinner jag aldrig , eller nästan aldrig, med att få en plats i nån av dessa. Jag har därför gått minst en mil dom här dagarna och det är väl i och för sig välbehövligt.
1177s Varför ska man gå när man kan åka?

 

Dagens sista race för Dave var i sjätte omgången och när han blev utslagen så var han en av sex kvarvarande i sin klass. Man kan väl summera det hela som att han var riktigt nöjd med hänsyn till omständigheterna. Ny motor, ny transmission och dessutom så hade han inte tävlat sen i november.

 

Nu hade vi bara packningen kvar att göra innan vi kunde vända hemåt. När det värsta var gjort så tog Kristy med sig ungdomarna och åkte lite tidigare eftersom dom skulle upp på skola och praktik. Jag, Maths och Dave tog då hand om det sista och var klar för avfärd ungfär klockan sju.

1186s Kvällssolen lyste på palmerna vid utfarten från anläggningen.

 

En sak som vi tyvärr missade var ett besök på Shelbymuseet, vilket ligger bara 700 – 800 meter från tävlingsarenan. Nu var det tyvärr så att dom hade bara en visning om dagen måndag till lördag och vi hade så fullt upp att vi glömde både tid och rum på lördag förmiddag.

1187s Vi fick i alla fall se den från utsidan

 

Ett par bilder över Las Vegas blev det från trucken när vi åkte igenom på väg hem.
1194s Längst upp i tornet finns en roterande restaurang.

1200s Guldfärgade rutor, det vore något att ha där hemma det.

 

När vi så passerat Las Vegas så var det bara att tuffa på i fyra och en halv timme innan vi kom fram till skolan och kunde lasta om till Daves Fordpickis. Vi hade ju våran bil hemma hos honom så det blev en liten extratur dit innan vi kom hem till båthuset. När vi åkte från Dave satt både jag och Maths och tänte för oss själva att det kändes som att åka elbil när vi satt i hyrbilen. Det gick så tyst och mjukt efter allt buller från alla håll under helgen.

 

Det var väl ungefär vad jag hade att berätta om söndagen.

 

Tack för idag

 

Lennart


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0